Aykut Editör
12/06/2023SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? 10 Adımda Öğrenin!
SEO dünyasına hoş geldiniz… Bu içerikte SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunu sizlere detaylı bir şekilde açıklayacağız. SEO, kısaca arama motoru optimizasyonu olarak ifade ediliyor. Web sitelerinin arama motorlarında görünür olması açısından son derece önemlidir.
SEO uygulamalarında en önemli konu ise içeriktir. İçeriğin nasıl yazılması gerektiği konusunda ise çok fazla görüş var. SEO uyumlu içerik nedir, tam anlamıyla öğreneceksiniz. Anahtar kelime araştırmasından içeriğin başlık optimizasyonuna kadar tüm detayları sizler için aktaracağız.
O halde SEO uyumlu içerik nedir, nasıl yazılır? Detayları aktarmaya başlayalım…
İçindekiler
- SEO Uyumlu Makale Nedir?
- SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
- 1- Konu Başlığı Bulun
- 2- Anahtar Kelime Araştırması Yapın
- 3- Başlık ve Meta Açıklaması Optimizasyonu
- 4- Başlık Hiyerarşisini Kurun
- 5- İçerik Yazımı ve Anahtar Kelime Kullanımı
- 6- Makale Uzunluğunu Yapılandırın
- 7- Benzersiz İçerik Oluşturun
- 8- URL Optimizasyonu Yapın
- 9- Bağlantı Yapılarını Düzenleyin
- 10- Kontrol Edin ve Paylaşın
- SEO Uyumlu İçeriğin Faydaları
- SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalı?
- SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Hakkında Yanlış Bilinen Gerçekler
- 35 Dijital’de SEO Uyumlu İçerik Hizmetleri
- Sıkça Sorulan Sorular
SEO Uyumlu Makale Nedir?
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusundan önce bu kavramı açıklamak istiyoruz.
SEO uyumlu makale, belirli anahtar kelime grubuna özgü olarak yazılan, fayda sunma ve bilgi sağlama amacı güden, arama motorlarının kolayca algılayabileceği bir şekilde hazırlanmış kullanıcı odaklı içeriklerdir.
SEO, arama motorlarının sıralama faktörlerini baz alan kapsamlı bir kavramdır. Sıralama faktörleri ise her geçen gün değişiyor. Ancak SEO uyumlu makale yazmak konusunda aşağıdaki unsurlara mutlaka dikkat edilmelidir:
- İçerikler, rakip sitelerin yazılarına kıyasla daha fazla değer sağlamalıdır.
- Anahtar kelimeler, doğal bir şekilde kullanılmalı, spama kaçılmamalıdır.
- Başlıklar sade, açıklayıcı ve özgün olmalıdır. Aynı zamanda önemli anahtar kelimeler alt başlıklarda da yer almalıdır.
- İçeriğin tamamı, kullanıcıların anlayabileceği şekilde basit ve anlaşılır olarak hazırlanmalıdır.
- Açıklayıcı görseller, videolar, infografikler mutlaka kullanılmalıdır.
Bu bilgileri verdikten sonra SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusuna yavaş yavaş geçiş yapalım.
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Dijital pazarlamada içeriğin önemi her geçen gün artıyor. İşletmeler, dijital dünyada varlığını arttırmak için içerikleri daha fazla kullanıyor. İçerik türleri arasında ise en önemlilerinden birisi SEO uyumlu web site içerikleridir.
SEO uyumlu makale yazımında dikkat etmeniz gereken birçok faktör olsa da biz burada en önemlilerine değindik. İşte SEO uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun 10 yanıtı:
- Konu Başlığı Bulmak
- Anahtar Kelime Araştırması Yapmak
- Başlık ve Meta Açıklaması Optimizasyonu
- Başlık Hiyerarşisi
- İçerik Yazımı ve Anahtar Kelime Kullanımı
- Makale Uzunluğunun Yapılandırılması
- Benzersiz İçerik Oluşturmak
- URL Optimizasyonu
- Bağlantı Yapılarını Düzenlemek
- Son Kontrolleri Yapmak ve Paylaşmak
Bu ipuçlarını açıkladıkça SEO içerik nedir, daha iyi anlayacaksınız. Şimdi bu adımları detaylı bir şekilde açıklayalım.
İşte SEO uyumlu makale nasıl yazılır, 10 adım!
Dijital Pazarlama Hizmetleri ile marka değerinizi arttırın!
1- Konu Başlığı Bulun
SEO uyumlu makale ne demek, kısmen açıkladık. Peki, SEO uyumlu makale nasıl yazılır? İşte detayları…
İçerik yazmaya başlamadan önce ilk olarak planlama yapmalısınız. Öyle ki ne hakkında yazacağınızı bilmeden içerik oluşturmaya başlarsanız, başarısız olursunuz.
Bunun ilk adımı, konu kümeleri oluşturmak ve başlıkları çıkarmaktır. Örneğin finans kategorisinde bir blog siteniz varsa, öncelikle temel finansal kavramlarla konu kümeleri oluşturabilirsiniz. Temel finansal konular, sizin konu kümeleriniz olacaktır. Sonrasında bunlara ait başlıkları çıkarabilirsiniz.
Konu başlığı bulurken SEMRush gibi yardımcı araçlardan destek alabilirsiniz. Bunun için yeterli bütçeniz yoksa Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi ücretsiz araçlardan destek alın. Konu başlığını oluştururken şu unsurlara dikkat edin:
- Başlığınızın anahtar kelimesi, rekabeti düşük, aranma hacmi yüksek olmalıdır. Bunun için uzun kuyruklu anahtar kelimelere yönelmenizi öneriyoruz.
- Google, başlık belirlemede kullanacağınız en önemli araçlardan birisidir. Konu kümelerinizi Google’da aratın ve rakiplerinizin neler yazdığına bakın. Uygun gördüklerinizi özgün bir şekilde siz de yazabilirsiniz.
- Trendler, konu başlığı belirlerken dikkat etmeniz gereken bir başka unsur. Google Trends aracılığıyla hedeflediğiniz ülkede hangi konuların popüler olduğunu kontrol edin.
Böylece SEO uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun ilk adımını tamamlamış olduk.? Şimdi, yine içerik yazarlığında sıklıkla duyacağınız bir kavram var: Anahtar Kelimeler…
Öneri içerik: Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
2- Anahtar Kelime Araştırması Yapın
SEO uyumlu metin yazarlığının en önemli aşamalarından birisi anahtar kelime araştırması yapmaktır. Öyle ki SEO içeriklerinde arama motorlarının neyi nasıl anlayacağını, hangi konuların bizim için daha önemli olduğunu anahtar kelimelerle anlatıyoruz. Elbette bu anahtar kelimeleri hangi yoğunlukta kullandığınız da önemli.
Anahtar kelime araştırması için 2 ücretsiz kaynak önereceğiz: Bunlardan ilki Google’ın kendisi, ikincisi Google Anahtar Kelime Planlayıcısı… İşte SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunda anahtar kelime araştırmasının aşamaları:
Google ile anahtar kelimeler nasıl belirlenir? Aşağıdaki adımları takip edin:
- Yazacağınız konu ile alakalı genel bir ifade hedefleyin. Örneğin finansal okuryazarlık.
- Google’da bu kavramı yazmaya başladığınızda konuyla alakalı anahtar kelime önerilerinin aşağıda çıktığını göreceksiniz. İşte bunlardan uygun olanları seçerek, anahtar kelime olarak kullanabilirsiniz.
- Yine Google’da arama yaptığınızda sonuç ekranın en alt kısmında konuyla alakalı anahtar kelime önerileri çıkacaktır. Buradan da en önemli ve uygun olanları alıp kullanabilirsiniz.
Google Keyword Planner ile anahtar kelimeleri şu şekilde bulabilirsiniz:
- Bağlantıya tıklayın. Açılan ekranda “Yeni Anahtar Kelimeler Keşfedin” seçeneğine gidin.
- Buradaki kutucuğa hedefleyeceğiniz genel anahtar kelimeyi yazın.
- Çıkan sonuçlar içerisinde uygun olanları alabilirsiniz.
- Aynı şekilde web sitesi ile de arama yapabilir ve bir bağlantı üzerindeki anahtar kelimeleri de bulabilirsiniz. Rakip analizi sonucunda rakibinizin hangi anahtar kelimeleri hedeflediğini görmek için ideal bir seçenektir.
- Bunun için anahtar kelime yazma ekranında “Bir Web Sitesiyle Başlayın” seçeneğine gidin ve URL’i yapıştırın.
NOT: İçeriği yazmadan önce kendinize bir Excel tablosu hazırlayın ve anahtar kelimelerinizi orada not edin. Yazma aşamasında büyük kolaylık sağlayacaktır.
HATIRLATMA: Anahtar kelime analizi ve araştırması için SEMRush gibi araçları kullanabilirsiniz. Özellikle “Keyword Magic Tools”, SEMRush’ın anahtar kelime analizi yapmak için kullanabileceğiniz en önemli eklentilerinden birisidir.
3- Başlık ve Meta Açıklaması Optimizasyonu
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunun önemli aşamalarından bir diğeri içeriğinizin başlıklarıdır. Hem ana başlığınız hem de alt başlıklarınız SEO’ya uygun olmalıdır. Buna göre hedefiniz tam olarak şu şekilde olmalıdır:
- Ana başlığınız mutlaka hedeflediğiniz anahtar kelimeyi içermelidir. Bu, arama motoruna o kelimeyi hedeflediğinizi ve sizin için önemli olduğunu ifade eder.
- Bazı alt başlıklarda hedeflediğiniz ana anahtar kelimeyi ve diğer anahtar kelimeleri ekleyebilirsiniz.
- Başlığınız çok uzun olmamalıdır. Çoğu durumda 55 karakter sınırını aşmamanız önerilir.
- Başlıklar ilgi çekici, anlaşılır ve özet şekilde hazırlanmalıdır.
İçeriği yazmadan önce başlıklarınızı belirlemek, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Neyi ne şekilde yazacağınızı böylece plan dâhilinde görmüş olursunuz.
Meta açıklaması ise doğrudan bir sıralama faktörü olmasa da tıklama oranları üzerinde etkilidir. Yani, Google’da sizi gören kullanıcılara içeriğinizi ifade edebileceğiniz bir reklam alanı gibi düşünebilirsiniz.
Meta açıklaması optimizasyonunda şu unsurlara dikkat edin:
- Meta açıklamalarının Google’da gözükmesi garanti değildir. Bazen Google, içeriğin belirli bir kısmını meta açıklaması olarak otomatik bir şekilde kendisi alır.
- Meta açıklamalarınız anahtar kelime içermelidir. Ancak anahtar kelime ile doldurmamaya özen gösterin. Yani mantıklı bir açıklama çerçevesinde hazırlanmalıdır.
- Meta açıklamalarda 160 karakter sınırlaması vardır. Bu sınırın dışındakiler Google’da gözükmez.
SEO uyumlu makale nasıl yazılır başlığında her şey netleşmeye başladı mı? Açıklamalara devam edelim! ?
Web Tasarım Hizmetleri için bizden destek alabilirsiniz!
4- Başlık Hiyerarşisini Kurun
Başlıklar, içeriğin en önemli materyalleridir. İçerikte nelerin ön plana çıkması gerektiğini hem arama motoru hem de kullanıcı özelinde başlıklarla belirliyorsunuz. Web site içerikleri, HTML formatında hazırlandığı için bu işaretleme dilinde başlık etiketlerini mutlaka kullanmalısınız.
Başlık etiketleri ise H1, H2, H3 şeklindeki hiyerarşik düzende büyükten küçüğe doğru gider. İçerik yönetim sistemlerinde bunu ayarlamak oldukça kolaydır. Başlık hiyerarşisini kurarken şu unsurlara dikkat edin:
- İçerikte yalnızca bir tane H1 etiketi yer almalıdır. Bu da ana başlığınız olmalıdır.
- Sonraki alt başlıklar H2 etiketine sahip olabilir.
- H2 etiketi ile alakalı olan diğer alt başlıklarınız ise H3 etiketine sahip olmalıdır.
- Hiyerarşiyi bu şekilde kurabilir, daha da geliştirebilirsiniz.
- Başlıkların altına yazacağınız açıklamaları uzun tutmamaya gayret gösterin. Bir konuyu tek bir başlıkta uzunca açıklamaktansa, alt başlıklara bölerek kısa açıklamalarla ifade etmeyi deneyebilirsiniz.
Peki, alt başlık nasıl yazılır? Bunun için açıklayacağınız konunun niteliklerine odaklanmanız gerekiyor. Konuyu özetleyen, açık ve net bir başlık hazırlamalısınız. Ayrıca önemli gördüğünüz anahtar kelimeleri içermesi, çok daha iyi sonuçlar verecektir.
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusuna diğer ipucu ile devam edelim…
İlginizi çekebilir: Sağlık Turizmi Nasıl Yapılır?
5- İçerik Yazımı ve Anahtar Kelime Kullanımı
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunda hızla ilerliyoruz…
Evet, içerik planınız hazır! Başlıklarınızı ve ne yazacağınızı artık biliyorsunuz. Şimdi içerik nasıl üretilir sorusunda sahaya inme zamanı: İçeriği yazma aşaması… ?
İçerik yazarken dikkat etmeniz gereken faktörler şunlardır:
- İçeriğin giriş paragrafı açık ve anlaşılır olmalıdır. Karmaşık anlatım, içeriğin hiçbir kısmında tercih edilmemelidir.
- Paragraflar çok uzun tutulmamalıdır. Genelde 100 – 150 kelimede bir yeni paragrafa geçilmesi önerilir. Ancak kesin bir kural değildir.
- İçeriğinizin giriş kısımları, Google açısından daha önemlidir. Bu nedenle önemli gördüğünüz, aranma hacmi yüksek, sıralanmak istediğiniz anahtar kelimeleri mümkün olduğunca içeriğin ilk bölümlerinde kullanın. Ancak spam yapmamaya da dikkat edin.
- Anahtar kelime kullanımında tamamen doğal kullanıma odaklanmalısınız. Bir anahtar kelime, doğal bir şekilde kullanılmıyorsa hiçbir şekilde onu içeriğinize eklemeyin. Böylesi daha faydalı olacaktır.
- Hedeflediğiniz anahtar kelime, içerikte eşit bir şekilde dağılmalıdır. Yani bir paragrafta yoğun olarak anahtar kelimeyi kullanıp sonra hiç kullanmamak, istenen sonucu vermeyecektir.
- Hedeflediğiniz anahtar kelimeyi ne sıklıkla kullanacağınız konusunda ise farklı görüşler var. Ancak genel kural %1 ile %3 arasında doğal bir şekilde kullanımdır. Yani 1.000 kelimelik bir içerik için 10 ile 30 kere kullanabilirsiniz. Ancak bu da kesin bir kural değildir. Doğal kullanıma odaklanın.
- İçeriğin anlaşılır olduğundan emin olun. Bilinmeyen kelimeleri kullanmak, okuyucunun zorlanmasına sebep olabilir. Bu nedenle basit ve öz olun.
- Anahtar kelimeleri aşırı kullanmamaya özen gösterin. Bu, arama motorları açısından spam olarak algılanabilir.
SEO uyumlu içerik nasıl yazılır konusunda bu gibi faktörlere dikkat etmeniz, başlangıç aşamasında iyi olacaktır.
6- Makale Uzunluğunu Yapılandırın
SEO içeriklerinde çokça tartışılan bir konu vardır: İçerik uzunluğu ne kadar olacak? Bizce SEO uyumlu makale nasıl yazılır başlığında oldukça önemli bir konu…
Aslında SEO uyumlu makale kaç kelime olmalı sorusunun net bir yanıtı yoktur. Yani belirli bir kelime sayısına ulaşıldığında sıralama alınsaydı, herkes öyle yapardı… ?
Bu konuda şu faktörleri dikkate almanızı öneriyoruz:
- İçeriğin uzunluğu, konunuzla alakalıdır. Yani konunun tüm yönlerini açıkladığınızda içerik kaç kelime oluyorsa, doğru kelime sayısı odur.
- Elbette kuracağınız her cümlenin anlamlı olması gerekir. Laf kalabalığı yaparak kelime sayısını arttırmanın herhangi bir etkisi yoktur.
- Rakip analizi, bu konuda oldukça önemlidir. Hedeflediğiniz anahtar kelimede ilk sayfa sonuçlarını inceleyin ve rakiplerinizin kaç kelime yazdığını not edin. Bu şekilde ortalama makale uzunluğuna ulaşabilirsiniz. Ancak bu da kesin bir kural değildir.
- Temel amaç konuyu her yönüyle açıklayarak değer katan, doğru bilgi veren ve farklı olan içerikleri üretmektir.
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunda başka bir önemli konuya daha değinelim: Benzersiz içerik oluşturmak…
7- Benzersiz İçerik Oluşturun
SEO uyumlu makale örneklerini incelediğinizde içeriklerin tamamının benzersiz olduğunu görürsünüz. Gerçekten de Google gibi arama motorları, içeriğin benzersiz olmasını oldukça önemsiyor.
Rakiplerinizin içeriklerine göre farklı yazmak, farklı bilgilere yer vermek, benzersiz bir anlatım dili benimsemek bu anlamda oldukça önemli. SEO uyumlu makale yazarlığında da benzersiz olmanız gerekiyor. Bunu da nasıl yapacağınızı şu şekilde aktarabiliriz:
- Rakiplerinizi inceleyin. Onların değindikleri konuları not edin ve bu konulara siz de mutlaka yer verin. Ancak farklı bir anlatım dili benimsemeye, kopya içerik oluşturmamaya özen gösterin.
- Daha sonra konuyla ilgili yabancı kaynaklara bakabilirsiniz. Onlar konu hakkında nelere değinmişler? Yararlı gördüklerinizi alın.
- Kendi hayal gücünüzle okuyucunun ihtiyaçlarına cevap vermek için uygun alt başlıklar belirleyin. Örneğin doları etkileyen faktörler hakkında yazacaksanız ve rakipleriniz örnekli bir anlatım yapmamışsa, siz örnekli bir anlatımla öne geçebilirsiniz. Çünkü kullanıcıya fayda sağladınız… Yapılmayanı yapmak, her zaman için sizi ön plana çıkarır.
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunda içeriğinizi artık yazdınız. Yazım aşamasındaki dikkat etmeniz gerekenleri sizlere açıkladık. Peki, işimiz bitti mi? Hayır! Devamı var… ?
8- URL Optimizasyonu Yapın
Arama motorları web site içeriklerini anlamlandırırken URL’leri de dikkate alır. Anahtar kelimenizin URL içerisinde geçmesi bu anlamda oldukça önemlidir. Aynı zamanda URL uzunluğunda da abartıya kaçmamak gerekiyor. Genel anlamda odakladığınız anahtar kelimeyi yazmanız yeterlidir. Örnek kullanım şu şekildedir:
- Anahtar Kelime: doları etkileyen faktörler
- URL kullanımı: https://siteadiniz.com/dolari-etkileyen-faktorler/
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunda devam edelim…
9- Bağlantı Yapılarını Düzenleyin
SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Bağlantı yapılarıyla devam edelim…
İçeriklerinizin hızlı bir şekilde index alması, otoriteleri yönetebilmek ve okuyucuyu sitenizde tutabilmek için bağlantı yapılarına dikkat etmeniz gerekiyor. Yani içeriğinizin mutlaka sitenizdeki diğer içeriklerle birbirine bağlanarak bir ağ örülmesi gerekir.
İçerikler arasında bağlantı kurarken şu unsurlara dikkat edin:
- Hep aynı kelimeden bağlantı vermeyin. Bu konuda sadece anahtar kelimeden bağlantı vermek, en sık yapılan hatalardan birisi.
- İçerikte mümkün olduğunda diğer içeriklere yönlendirme yapın. Bunu doğal bir şekilde kullanın.
- Bağlantı verdiğiniz içerikten mevcut içeriğinize de bağlantı göndermeyi ihmal etmeyin.
- Bu linke tıklayın gibi bağlantı metinlerine yer vermeyin. İçerikle alakalı alternatif bir anahtar kelime ile bağlantı oluşturun.
Öneri içerik: Sağlık Turizmi Teşvikleri
10- Kontrol Edin ve Paylaşın
İçeriğinizi tüm yönleriyle hazırladınız ve artık SEO uyumlu makale nasıl yazılır, biliyorsunuz! ? Bu konudaki son tavsiyelerimiz şu şekilde:
- SEO uyumlu içerik yazdıktan sonra mutlaka 1 – 2 kere baştan sona okuyun. Anlatım bozuklukları, yazım ve imla hataları gibi unsurları düzeltin.
- İçeriği yeniden okurken kendinizi okuyucu yerine koyun. Böylece daha anlaşılır bir makale oluşturabilirsiniz.
- Bağlantı yapılarını, başlık etiketlerini kontrol edin.
- Anahtar kelime yoğunluğunu mutlaka kontrol edin. Spam riski yaratabilecek bir kullanım varsa düzeltin.
- Hedeflediğiniz anahtar kelimenin içeriğinizin giriş kısmında, başlıklarında ve çıkış paragraflarında yer aldığından emin olun.
- Yardımcı anahtar kelimeleri yazı içerisinde kullandığınızdan emin olun.
- Anahtar kelimelerin doğal bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin.
- Kopya kontrol araçlarıyla içeriğinizin özgünlüğünü test edin.
- Görselleri ve alt etiketleri kontrol edin.
- Sonrasında içeriğiniz yayınlanmaya hazır, paylaşın! ?
Görsel optimizasyonu vb. konular normalde SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusuna ait değildir. Ancak içeriği her yönüyle anlamak için bu kavramlara da hâkim olmanız önerilir.
SEO Uyumlu İçeriğin Faydaları
En az SEO uyumlu makale nasıl yazılır başlığı kadar önemli bir konu var: SEO uyumlu makalelerin faydaları…
Web sitenizi oluşturduğunuzda içerikleriniz, arama motorlarında görünür olmanızı sağlayacaktır. Tabii doğru bir şekilde oluşturursanız… İşte SEO uyumlu içeriklerin faydaları:
- Daha Yüksek Sıralama: İçerikleriniz SEO uyumlu olduğunda, diğer faktörlerin de uygun olması şartıyla daha yüksek sıralama elde edersiniz. Bu da daha fazla trafik anlamına gelir.
- Hedef Kitleye Ulaşma: İşletmelerin hedef kitlelerine ulaşmasının en uygun maliyetli yolu SEO uyumlu içeriklerdir.
- Görünür Olma: SEO uyumlu içerikler, dijital dünyada görünür olmanızı sağlar. Markanızı tanıtmanın organik yollarından birisi arama motoru optimizasyonuna uygun hazırlanmış içeriklerdir.
- Maliyet: SEO uyumlu içerikler, web sitenizi tanıtmak için kullanılabilir. Aynı zamanda maliyet avantajı sağlar.
- Otorite ve Güven İnşası: İçerik oluşturmanın birinci kuralı doğru bilgi sağlamak ve özgün olmaktır. Bu da size otorite sağlarken aynı zamanda müşterilerinizin size güvenmesine yardımcı olur. Ek olarak müşteri ve ziyaretçi geri dönüşlerinin olumlu olmasını sağlar.
SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalı?
SEO uyumlu makalelerin belirli bir kelime sayısı yoktur. Yani 300 kelime yazılan bir içerikte başarı sağlayabilir. Ancak genel görüş uzun içeriklerin daha iyi sıralama aldığı yönündedir.
İçeriğin uzunluğu belirlenirken elbette gereksiz bilgilerden ve laf kalabalığından uzak durulmalıdır. Bu da konuyu her yönüyle ele aldığınızda ihtiyacınız olan kelime sayısının, doğru kelime sayısı olduğunu ifade eder.
- Web siteleri, blog içeriklerinde 1.500 kelime civarını hedeflerler.
- Kesin bir kural olmamakla beraber rakiplerinizden daha fazla bilgi sağlamak, uzun içerik yazmak daha avantajlı olabilir.
SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Öğrendik… Peki, bu konuda yanlış bilinen gerçekler nelerdir? İnceleyelim!
SEO Uyumlu Metin Yazarlığı Hakkında Yanlış Bilinen Gerçekler
SEO uyumlu metin yazarlığında yanlış bilinen gerçekler oldukça fazla… Öyle ki bu yanlışlar, o kadar kalıplaşmıştır ki hemen herkes için kural haline gelmiştir. Yanlış bilinen gerçekleri sizler için derledik:
- Anahtar Kelime Doldurmak Doğrudur: Eski SEO uygulamalarında metni anahtar kelime ile doldurduğunuzda başarı sağlayabiliyordunuz. Ancak artık arama motoru algoritmaları bunu spam olarak algılıyor ve tam tersi olarak başarısızlık sağlıyor. Bu nedenle yalnızca konunuzla alakalı anahtar kelimeleri seçin.
- Arama Motorları İçin İçerik Oluşturmak Gerekir: Bu yaklaşım tamamen yanlıştır. Doğrusu, kullanıcı odaklı içeriğin başarı getireceği yönündedir. Kullanıcı odaklı içerik oluşturduğunuzda otomatik olarak arama motorlarına da uyumlu bir içerik üretmiş oluyorsunuz. Tabii teknik detayları tamamen terk etmemelisiniz. Kullanıcı odaklı içeriğe SEO kriterlerini ekleyerek maksimum performans elde edebilirsiniz.
- Meta Açıklamasını Anahtar Kelime ile Doldurmak: Meta açıklamaları, içeriği tanıtabileceğiniz bir alandır. Anahtar kelime içermelidir bu doğru, ancak sadece anahtar kelimelerden oluşan anlamsız metinler yazmak doğru değildir.
- Spin İçerik Başarı Getirir: İçeriğin spinlenmesi, başka bir içeriği kopya içerik olmayacak şekilde değiştirerek yazmaktır. Bunu yapan yazılımlar var. Bu, belki kopya içerik oluşturmamanız için iyidir ancak kullanıcıya hiçbir şekilde değer katmaz. Bunun da size bir faydası olmayacaktır.
- İçerik Ne Kadar Uzun Olursa O Kadar İyidir: Bu konuda önemli olanın daha fazla bilgi sağlamak olduğunu yinelemek istiyoruz. Eğer içeriğiniz kaliteli bilgi sağlamıyorsa 10.000 kelime de olsa hiçbir şekilde başarı getirmeyecektir.
35 Dijital’de SEO Uyumlu İçerik Hizmetleri
İçerik bizim işimiz! ?
35 Dijital olarak SEO uyumlu içerik üretiminde sizlere destek oluyoruz. Aşağıdaki hizmetler için bizimle iletişime geçebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz:
- Blog İçerikleri
- Ürün Tanıtım İçerikleri
- Hizmet Sayfası İçerikleri
- Hakkımızda Sayfası İçerikleri
- Kategori Açıklama İçerikleri
- Rakip Analizi
- Anahtar Kelime ve Başlık Analizi
- İçerik Stratejileri Oluşturma
- İçerik Optimizasyonu
Daha detaylı bilgi için Hizmetlerimiz sayfasına göz atabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
SEO uyumlu makale nasıl yazılır konusunu derinlemesine açıkladık. Konu hakkında sıkça sorulan sorulara da değinmek istiyoruz:
1- SEO içerik yazarlığı nedir?
SEO içerik yazarlığı, arama motorlarının kolayca anlayabileceği şekilde optimize edilen, doğru ve alakalı anahtar kelimeler içererek kullanıcı odaklı ve değer katan içeriklerin yazılmasını ifade etmektedir.
2- SEO uyumlu içerik nasıl üretilir?
SEO uyumlu içerikleri üretirken öncesinde planlama yapılmalıdır. Konu başlığı belirleme, alt başlıkları belirleme, anahtar kelime araştırması gibi aşamalarla SEO uyumlu makale hazırlanabilir.
Yorumlar